top of page

Naam website

20200528-Luchtenberg_Boomverzorging-EMF-

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is een kunst die alleen door professionals wordt beheerst. Bij ons gaat boomverzorging verder dan simpelweg snoeien. Het is een ambacht dat de natuurlijke groei van uw bomen behoudt, terwijl tegelijkertijd veiligheid wordt gegarandeerd. Wij als Meesters in bomen snoeien alleen maar bomen om de veiligheid van mens en dier te kunnen waarborgen.

 

Wilt u uw boom of bomen laten snoeien om meer rendement te halen uit uw zonnepanelen, dan helpen wij u niet verder.

Het belang van uw bomen goed snoeien

Bomen snoeien vereist expertise en inzicht in de natuurlijke groeipatronen van elke individuele boom. Wij als meesters in bomen begrijpen dat snoeien niet alleen een kwestie is van vormgeven, maar vooral van zorgvuldig handelen om de gezondheid en vitaliteit van de boom te behouden:

Luchtenberg 8.jpg

Gezondheid van de boom

Het goed snoeien van uw boom verbetert de gezondheid van de boom door dode, zieke of beschadigde takken te verwijderen. Ook verwijderen we takken die de groei van andere takken belemmeren. Zo stimuleren we de boom om gezond verder te groeien. Bovendien zorgt een correcte snoeitechniek ervoor dat de boom voldoende licht en lucht krijgt. 

Luchtenberg Rijssen-17.jpg.jpg

Veiligheid

Overhangende en losse takken kunnen een veiligheidsrisico vormen, vooral tijdens stormachtig weer. Professioneel snoeien helpt om potentieel gevaarlijke situaties te vermijden.

20171013-Luchtenberg-Verhuur-EMFOTO-4241 (Large).jpg

De esthetiek van de boom

U wilt natuurlijk een goed onderhouden tuin, inclusief netjes gesnoeide bomen. Hierdoor kunt u jarenlang van uw bomen en uw tuin genieten. Wij snoeien de boom zodat hij een natuurlijke vorm behoudt en er verzorgd uitziet. 

Label to impress _ Luchtenberg Boomverzorging -13.jpg

Our Features

Uw bomen laten snoeien: de verschillende werkzaamheden

Begeleidingssnoei

Nadat een boom geplant is laten we de boom twee á drie groeiseizoenen met rust, daarna begint de begeleidingssnoei. We onderhouden uw boom zodat hij zich optimaal ontwikkelt. Daarbij halen we bijvoorbeeld dubbele toppen weg, zagen we takken af die in toekomst gaan uitscheuren of we halen laaghangende takken weg.

Onderhoudssnoei

Bij de onderhoudssnoei kijken we juist alleen maar naar probleemtakken en dood hout.

Innemen

Het innemen van bomen is onacceptabel. Dit doen we alleen op advies van een boomtechnisch adviseur.

Knotten

Het knotten van bomen is het terugzetten van takken op de oude snoeiwond. Dit gebeurt jaarlijks of meerjaarlijks. Vaak denken we hier in mee, we laten graag de bomen om en om staan zodat de takken meer kans hebben om te bloeien wat weer bijdraagt aan de biodiversiteit.

Verlichtingssnoei

Bij verlichtingssnoei maken we de kroon van de boom minder dicht, zodat er meer licht door de kroon heen komt. Hierdoor komt er ook weer meer licht in uw tuin.

Hulp nodig?

Weet u niet wat uw boom nodig heeft? Dat is geen probleem. Neem contact met ons op, we denken met u mee welke snoeivorm past bij de boom. Daarbij kijken we altijd naar hoe uw boom zich de komende vijf jaar gaat ontwikkelen. Als de takken nu al kruisen, is het bijvoorbeeld beter om nu al één tak weg te halen. Zo voorkomen we dat de takken elkaars groei belemmeren.

20200528-Luchtenberg_Boomverzorging-EMF-

Zo werken wij

We gaan voor het beste  resultaat

We laten uw tuin of terrein altijd netjes achter

We beperken overlast voor uw buren zoveel mogelijk

Als er iets is waar u van baalt, lossen we het op

Meesters in bomen

Luchtenberg Rijssen-17.jpg.jpg
Luchtenberg homepage.jpg
Label to impress _ Luchtenberg Boomverzorging -3.jpg

Laat uw bomen snoeien door Luchtenberg Meesters in Bomen

Of u nu een eikenboom of een perenboom wilt laten snoeien, wij zorgen ervoor dat dit boven uw verwachting gebeurt. Wij leveren altijd maatwerk, want bomen zijn niet zomaar bomen. Ze hebben meesterschap nodig om elk jaar weer mooi tot bloei te komen. Het goed snoeien van uw bomen is van groot belang. Daarom staan onze meesters klaar om u te adviseren en om uw bomen te snoeien, te verplanten en te kappen. Mocht u een onderhoudscontract willen, dan kan dat zeker! Neem gerust contact met ons op voor een ongeëvenaarde ervaring in boomverzorging, we staan voor u klaar.

Adres

Cannenburg 43
3772 BJ Barneveld

Contact met Ruben

06-14059994

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page