top of page

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. 

Welke tijd is het beste voor het snoeien van mijn boom?

Het beste moment om een boom te snoeien, hangt af van verschillende factoren, zoals het type boom en het doel van het snoeien. Er zijn bijvoorbeeld een paar soorten die eigenlijk alleen maar gesnoeid mogen worden als ze volledig in blad staan.

2

Mag je snoeien en kappen in het broedseizoen?

Het hele jaar door doen wij een flora en fauna check voordat we onze werkzaamheden starten. Zit er een bewoond nest, dan komen we terug als de jonge vogels zijn uitgevlogen. In het broedseizoen is er uiteraard meer kans op aanwezigheid van bewoonde nesten, maar het hele jaar door moeten wij daar al op letten, niet alleen in het broedseizoen. Is er geen aanwezigheid van flora of fauna dat we kunnen verstoren? Dan kunnen onze werkzaamheden gewoon plaatsvinden.

 

We snoeien voornamelijk met accugereedschap, minder luid en dus minder overlast voor dieren in de omgeving.

3

Wanneer kan je het beste een boom planten?

Je kunt een boom het beste planten tijdens het late najaar of vroege voorjaar (tussen november en april), wanneer de boom in rust is en de grond nog niet bevroren is. Dit geeft de boom de kans om zich te vestigen voordat het groeiseizoen begint. Het vermijden van extreme hitte of kou helpt de boom om stress te verminderen en zich goed te ontwikkelen.

4

Kan je bomen wel snoeien in de zomer?

Het is juist beter om bomen te snoeien in de zomer omdat de boom dan beter reageert op snoei. Sommige bomen mag je juist niet snoeien in de winter.

5

Waarom zijn jullie zo duur?

We leveren een stukje matwerk af in combinatie met specialisme. We streven altijd naar perfectie en wat het beste is voor de boom. We werken precies en netjes. We zijn Meesters in bomen.

6

We willen meer licht in de tuin. Kunnen jullie hiervoor zorgen?

Dat kan zeker, daar hebben we speciale snoeitechnieken voor. Dit licht ik graag aan u toe. Neem contact met ons op, dan bespreken we het samen.

7

We willen meer licht op onze zonnepanelen. Kunnen jullie hiervoor zorgen?

Daar kunnen we u niet bij helpen. Bomen gaan voor zonnepanelen.

8

Ruimen jullie ook alles op?

Voor minder doen we het niet. We zijn als bedrijf zo ingericht dat we alles opruimen, we harken het grind of blazen de tuin nog even aan.

wood-nature-leaves-tree.jpg

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-14059994 of te mailen naar luchtenberg@meestersinbomen.nl.

Adres

Cannenburg 43
3772 BJ Barneveld

Contact met Ruben

06-14059994

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page